Cafe Loca

 

Välkomna till salsakaféet Café Loca

Salsadans & fika på TR-huset kl. 14 - 16.30, någon lördag i månaden under vinterhalvåret.Vad Café Loca är

Vi är en ideell förening bestående av salsaintresserade som vill ordna salsadans under de gemytliga former som ett café kan vara. Alla intresserade är välkomna också som medlemmar och vi är tacksamma för alla som vill bidra aktivt på olika sätt.

Vi ordnar danscafé en lördagseftermiddag nästan varje månad mellan klockan 14 och 16.30.

Vi brukar erbjuda drycker så som kaffe, te, vatten och saft, fikabröd, t.ex. kanelbullar, äpplekaka och morotskaka. Vi brukar också ha någon typ av lite enklare mat, t.ex. soppa med smörgås. Vad som erbjuds varierar beroende på vilka som bakar respektive lagar mat. Priserna varierar också men normalt kostar kaffet 5 kr och lite rejälare kakor såsom äpplekaka 15 kr. Maten kanske 25 kr.

Bli medlem

Våra caféer är öppna för alla och vem som helst kan också bli medlem i vår förening. Medlemsskap kostar 100kr per år som du betalar via vårt plusgirokonto nummer 20 89 02 - 7 (glöm inte att ange ditt namn).

Innegänget

Skulle du vilja tillhöra Cafe Loca-gänget och vara med och arbeta med caféet, kanske någon gång ibland, så är du varmt välkommen att höra av dig!

TR-huset

Normalt har vi ha kaféerna på TR-huset, Storgatan 3 i Göteborg. Tag t.ex. spårvagn 3, 6 eller 11 till hållplats Hagakyrkan (gå därifrån sydost ca 50 meter till Storgatan).

Hjälp oss

Café Loca är en förening, därför kan vi ibland behöva hjälp, t.ex. med att baka något gott, hjälp i köket under själva kaféet, eller med städning när vi stänger. Om du har möjlighet att hjälpa till så meddela oss detta (t.ex. här). Om du bakar så ta med kvitto på dina utlägg för ingredienser så får du ersättning för detta.

Följ oss på Facebook

Om du inte redan är med, gå med i vår facebookgrupp där info skickas ut när det är dags för nästa Café Loca här på denna länk.Nyhetsbrev

Du kan också få påminnelser via vårt nyhetsbrev. Anmäld dig här.Historik

Cafe Loca startades av Agneta och Anki 2003, om vi minns rätt. De tyckte att det saknades en anspråkslös miljö där man kunde träffas, fika och dansa salsa - vilket de löste genom att själva starta och driva Cafe Loca. Första tiden höll de till på IOGT-NTO vid Svingeln. Senare har vi varit på Annedalsgården, på Fürstenbergsgatan och nu på TR-huset (som är bra för det ligger centralt och har ett bra dansgolv).Bilder från Café Loca

Här kommer ett antal bilder tagna på Café Locas kafé den 5 mars 2011 av fotograf Göran Asker.

En bild på TR-huset så ni känner igen er när ni ska hitta till Café Loca.

Ett café bjuder förstås på en massa läckerheter. Då Café Loca är en förening så är vi beronde av att några av våra gäster bakar något. Utbudet varierar därför mycket beroende på vem det är som bakar. Vi hoppas att du kan ställa upp och baka eller hjälpa till i köket någon gång.Då det är ett Salsa café så är det förstås oftast fullt på dansgolvet